Gäddfiske i Vilhelmina

Gäddfisket är ett spännande fiske som erbjuder en kamp med den största fiskarter som finns i vårt område. Gäddfisket sker i Volgsjön precis vid Kolgårdens Stugby & Camping i Vilehlmina. Sjön håller ett mycket bra bestånd av stor gädda och chansen att fånga en upp mot 8 – 10 kg är god. Det finns även chans på stor abborre, sik och öring.

GäddfiskeDet effektivaste gäddfisket är trolling med wobbler eller stora skeddrag. Fisket sker då från en öppen båt med plats för 4 fiskare. Står gäddan på mycket grunt vatten är wobbler alternativt spinnfiske ett bra alternativ till trolling.

Fiskemetoderna varierar beroende på tid på året, väder och vind samt gästernas önskemål.

Förutom gädda finns i sjön bra bestånd av abborre, sik, mört, lake och laxöring.

Kontakta oss här eller på 0940-103 04 för mer information och bokning.

Gäddfiskare

Thomas Bergman
”Skönt var det att komma ut i båten, på sjön trivs inte myggen. Leken var precis över och gäddorna mycket huggvilliga. Redan första dagen fick jag min rekordgädda på 9,5 kg, alla i gruppen fick stora gäddor men min var störst.”
Tomas Bergman

Om gäddan

Gäddfiske på KolgårdenGädda finns  i de flesta sjöar och vattendrag i vårt område.Den kan bli mycket stor och fisk över 20 kg förekommer. Den har under relativt lång tid inte fiskats aktivt varför tillgången på äldre stora fiskar är god.

Gäddans betydelse som matfisk under tiden vår region befolkades var ytterst viktig, för många nybyggare var torkad gädda stapelfödan.

Gäddan ger oss sportfiskare en intressant kamp speciellt under juni månad direkt efter leken.