Rödingfiske i Lappland

Under vintern är rödingfisket som bäst då rödingen är mer aktiv i kallt vatten. Det är en spännande upplevelse att sitta med pimpelspöet och vänta på hugget. På Kolgården kan du under vintern hyra skoter hos oss och följa leden till Malgomaj där det är riktigt bra rödingfiske.

Det går även bra att fiska röding på sommaren främst med spinnare, långdrag eller fluga. Här ska det helst vara en sjö eller tjärn med kallare vatten så att rödingen är på hugget och då är Malgomaj utmärkt, ett bra ställe är i området kring Lövnäs.

För boende hos oss så är Malgomaj ett toppen ställe för fiske då det är lättillgängligt från campingen. Vi har även frysboxar för förvaring av fångsten medan ni bor hos oss.

Det finns även ett stort antal fjällsjöar i Lappland, på lämpligt avstånd från campingen, där det är riktigt bra rödingfiske. Det finns även väldigt fint öringfiske.

Kontakta oss här eller på 0940-103 04 för mer information och bokning.

Om rödingen

Rödingen är en laxfisk som trivs bäst i kalla sjöar och vattendrag. Rödingen känns oftast igen på den rödfärgade buken men färgteckningen varierar stort beroende på miljön så färgen kan i vissa fall vara mer orange, gulaktig eller silverfärgad. Röding är en uppskattad matfisk och god både som stekt, kokt, gravad, rökt med mera.

I Sverige så väger rödingen oftast kring 0,5-1 kg men kan nå maxvikt på ca 10 kg. I närheten av campingen fångades den största isfiskade rödingen i Sverige, på sjön Malgomaj. Vikten på den gigantiska rödingen var hela 8080 gram och med tanke på att det finns djuphålor som är upp mot 140 meter djupa i Malgomaj gömmer det sig säkerligen ett antal sjöodjur.